april, 2019

20apr14:0015:30STEDELIJK MUSEUM tentoonstelling Pinball Wizard14:00 - 15:30

Details

STEDELIJK MUSEUM

Op zaterdag 20 april neemt Rian je om 14.00 of om 15.30 mee naar het groot overzicht van de toonaangevende en veelzijdige kunstenaar Jacqueline de Jong. ‘Pinball Wizard’ toont de historische ontwikkeling van haar oeuvre. Hierin schakelt zij moeiteloos tussen diverse stijlen: van expressionistische schilderkunst tot nieuwe figuratie en pop art. Het werk van Jacqueline de Jong wordt gepresenteerd in combinatie met werken uit de collectie van het Stedelijk Museum.

De toonaangevende beeldend kunstenaar, vormgever en oud-medewerker van het Stedelijk Museum heeft, sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Pinball Wizard: The Work and Life of Jacqueline de Jong toont in 13 zalen het veelzijdige oeuvre dat zij sinds de jaren zestig heeft opgebouwd, waarin zij moeiteloos schakelt tussen expressionistische schilderkunst, nieuwe figuratie en pop art. Ook de schaal varieert: van kleine dubbelluikjes waarop een dag uit het leven van de kunstenaar wordt beschreven tot monumentale doeken waarin een absurde, vaak gewelddadige en erotische wereld regeert.

Er wordt ook aandacht besteed aan de wijze waarop De Jong opereerde in avant-garde netwerken binnen en buiten Europa, waaronder de geëngageerde Situationist Internationale.

De 13 ruimtes in de tentoonstelling bevatten een mix van sleutelwerken van De Jong en werken uit de Stedelijk-collectie, samen met nog niet eerder getoond archiefmateriaal.

We hopen je te zien boven aan de trap van het Stedelijk Museum in Amsterdam op 20 april a.s. Wil je mee ? Bel even om te vragen of er nog plaats is. Voor info bel Frank van Itterzon tel 0297-341770

 

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 15:30

Locatie

Stedelijk Museum Amsterdam

Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam

Organisator

Frank van Itterzon0297-341770

X