UITNODIGING KERSTDINER

Uitnodiging kerstdiner afdeling Aalsmeer

Het bestuur van de afdeling Aalsmeer wil onze leden uitnodigen voor een feestelijk kerstdiner. Vorig jaar was het een zeer geslaagde middag en avond. Dit willen we heel graag opnieuw voor onze leden organiseren.

Alleen is het deze keer niet in gebouw Flora te Kudelstaart, maar iets verder weg. U bent welkom in Natuurvriendenhuis de Banjaert op 22 december 2019 vanaf 15.00 uur.

Waarom niet gewoon in ons eigen clubgebouw zult u denken. Puur omdat de zaal niet beschikbaar is en tevens omdat we niet meer op een vierpits gasfornuis in een relatief kleine keuken voor 40 mensen kunnen en willen koken. Vorig jaar is dat gelukt, maar vraag niet hoe. En omdat we er toch iets feestelijks van willen maken, hebben we als bestuur hiervoor gekozen.

Daarbij komt dat er de mogelijkheid is om er gelijk een overnachting bij te boeken in de Banjaert. Dan hoeft u ’s avonds in het donker niet naar huis toe te rijden. Aanmelden kan rechtstreeks via de aanmeldsecretaris bij de Banjaert, telefoon 088 099 0972 of email ams.banjaert.h@nivon.nl.

Om iedereen evenveel kans te geven, start de inschrijving op 15 november 2019 via de website. Het maximaal aantal deelnemers is 40 mensen. De deelname is op volgorde van binnenkomst. Mocht u niet beschikken over een computer, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende.

We gaan ons uiterste best doen om er een feestelijke, gezellige en heerlijke middag en avond van te maken.
De kosten zijn € 12,50 per persoon inclusief drankjes.

Met vriendelijke groet namens het bestuur,
Pia Mulder, telefoon 0297 – 344 897.

Inschrijven

VOORJAARSREIS ALLARTSOOG

VOORJAARSREIS NAAR NATUURVRIENDENHUIS ALLARDSOOG

Dit jaar zoeken we de voorjaarsreis niet te ver van huis. We gaan van 29 mei tot 2 juni naar Natuurvriendenhuis Allardsoog in Een-West. Dat ligt op het drielandenpunt van Friesland, Groningen en Drenthe. De werkenden onder ons hoeven hiervoor nauwelijks vrije dagen op te nemen omdat dit het Hemelvaartweekend is.

U bent welkom op woensdag 29 mei na 14.00 uur en het vertrek is op zondag 2 juni uiterlijk om 14.00 uur. Vanuit Allardsoog zijn vele mogelijkheden voor uitstapjes, o.a. naar verschillende musea, de Hortus in Haren, Westerbork en het verkeerspark in Assen. Natuurlijk kunt u in de omgeving mooie wandelingen en fietstochten maken. Ook wij zullen wat activiteiten organiseren en uiteraard is iedereen vrij om hieraan deel te nemen.

Het avondeten besteden we uit, maar zoals gebruikelijk zorgen wij met z’n allen voor het corvee zoals tafeldekken en afwassen. Tenslotte wijzen wij u erop dat u zelfredzaam moet zijn. Dat houdt in dat u niet afhankelijk bent van anderen. Indien dat wel het geval is dan verzoeken wij u iemand mee te nemen die u kan begeleiden.

De kosten voor het verblijf bedragen € 175,00 voor leden en € 200,00 voor niet-leden. Dit is inclusief 4 overnachtingen, alle maaltijden, koffie, thee en een drankje ’s avonds.

U kunt zich opgeven door het aanmeldingsformulier op vóór 1 maart 2019 in te sturen. Voor meer informatie:
Lies Rip tel. 06 22197118 of Tineke Fortuyn tel. 0297-344974

Verslag nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie 2019
Op 12 januari 2019 was er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van onze afdeling. Het was een grote opkomst en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Na een welkomstwoord van onze eigen voorzitter Henk, hebben we samen getoost op een mooi en gelukkig 2019. Pia had wederom gezorgd voor heerlijke hapjes en drankjes (dank je wel Pia), en de sfeer was zoals vanouds warm en gezellig.

Henk Schaaf, voorzitter van het Centraal Bestuur, was speciaal naar Aalsmeer gekomen om ons bij te praten over de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging. Henk deed dit met een leuke presentatie. Het Nivon bestaat dit jaar dus 95 jaar en Henk nam ons mee terug in de geschiedenis van het Nivon. Veel van de oudere leden herkende ook veel van de foto’s die Henk liet zien, en voor de wat jongere leden was het leuk om het verhaal over vroeger eens te horen. Kijkend naar de huidige ontwikkelingen vertelde Henk over de positieve lijn waarin het Nivon zit zoals de landelijke ledengroei, netto 1.400 nieuwe leden erbij, en de ontwikkelingen bij Nivon-Jong.

Volgens de goede traditie deelde Frank weer een ontzettend leuk presentje uit aan alle vrijwillige bezorgers van ons maandbericht. Zoals we Frank kennen was het wederom, een enorm leuk cadeau uit de Wereldwinkel, gemaakt van duurzame materialen. Top, Frank!
En als klapper op de vuurpijl werd door Pia het woord én de winnaar bekend gemaakt van het woordspel. Afgelopen jaar kon iedereen mee doen met het woordspel. Er werden in ons maandbericht oude foto’s getoond van onze Natuurvriendenhuizen en men moest de naam van het Natuurvriendenhuis raden, en dan telkens een letter uit die naam bewaren. Van de verzamelde letters moest een woord van acht letters gevormd worden.
Het woord was VRIENDEN. De winnaar, of eigenlijk, de winnares was Riet Dol. Een extra poedelprijs was er voor Ida v.d Meij, dit omdat zij de meeste inzendingen had ingestuurd.

Het was een uitermate geslaagde en gezellige middag. Wij bedanken iedereen die hieraan mee heeft gewerkt en we zullen ons met volle overtuiging weer inzetten om van 2019 een enorm leuk Nivon-jaar te maken. Tot gauw.

Henk Balke

BEZOEK AAN HET EUROPEES PARLEMENT IN BRUSSEL

VOORINSCHRIJVING

Bezoek aan het Europees Parlement in Brussel

Exclusief voor Nivon-Aalsmeer

29 en 30 maart 2019

Heb je altijd al willen weten hoe het Europees Parlement er van binnen uit ziet en wat daar wordt besproken? Dit is je kans. Nivon-Aalsmeer organiseert een bezoek aan het Europees Parlement én Brussel, met één overnachting nabij het Europees Parlement.

Heb je interesse? Meld je nu alvast aan en ga met ons mee naar het hart van onze Europese democratie. Maximaal aantal deelnemers is 20 personen, en vol is vol. Inschrijving op volgorde van binnenkomst. Indien de reis is volgeboekt, komt je aanmelding op een wachtlijst te staan
Schrijf je zo snel mogelijk in vóór 10 december 2018. Kosten indicatie voor de reiskosten en overnachting schatten we tussen de € 60,- en € 75,- per persoon.

verslagje van het kanovaren

Zaterdag 14 juli vertrokken we richting het grote speelveld van het Amsterdamse bos om te gaan kanoën. Opnieuw was het geweldig weer. Rond elf uur stapten we in de kano’s. Cobie bleef achter aan de waterkant om te genieten van alles wat er in en rond de kanovijver te beleven viel. Wij gingen onder leiding van Frank aan het peddelen. We voeren een mooie route en genoten van de meerkoeten, reigers en andere vogels in het water en langs de kant. Halverwege lagen we de boten zij en zij en hielden we een lunchpauze. Daarop ging de tocht verder over het water. Het was echt genieten van de natuur en het prachtige weer. Moe maar voldaan meerden we uiteindelijk weer af.
Na een drankje met elkaar ging ieder weer huiswaarts. Frank reuze bedankt, ook dit was een toppertje !

verslagje van het solexen

Zaterdag 30 juni was het een mooie zomerse dag. Uitstekend weer om eens lekker op de solex door Noord-Holland te gaan toeren. We vertrokken vanuit Akersloot onder leiding van een uitstekende gids. In het begin was het voor sommigen even wennen met gas geven en remmen. Maar na verloop van tijd ging dit steeds beter. Eerst richting Alkmaar daar vandaan door de polder naar De Rijp. Via allemaal kleine dorpjes en leuke landweggetjes hielden we een lunchpauze in de Rijper eilanden. Een leuke locatie met veel nostalgische voertuigen en binnen een museum van oude voorwerpen en werktuigen. Echt leuk.
De rit ging verder naar Knollendam, Krommenie, Uitgeest en zo weer naar Akersloot. Het was geweldig, een echte top dag. Met een diploma op ons zak keerden we huiswaarts.

BERICHT VAN HET BESTUUR

Per 1 september 2018 naar een nieuwe locatie.

Het blijft moeilijk een vast onderkomen te vinden voor onze vereniging. We dachten met de locatie aan de Parklaan voor lange tijd een thuishaven te hebben gevonden, echter onlangs zijn we door de beheerder op de hoogte gebracht dat de Parklaan 26a deze zomer gaat sluiten en het pand een nieuwe bestemming gaat krijgen.

Daarom waren we genoodzaakt om in een korte tijd een nieuw onderkomen te zoeken. De keuze is vooralsnog gevallen op verenigingsgebouw van muziekvereniging Flora aan de Wim Kan Dreef 1 te Kudelstaart. In februari jl. hebben we er onze wintersport reünie gehouden.

De locatie is ons goed bevallen. Het is een mooi verenigingsgebouw en biedt voldoende ruimte en mogelijkheden voor grote en kleine bijeenkomsten. Daarnaast beschikken we over een bar en is er een keuken met kookgelegenheid. Ook is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is er gratis parkeergelegenheid.
Per activiteit zullen we de locatiebestemming blijven beoordelen. Houd daarom het maandbericht en website goed in de gaten. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons mailen, of stel uw vraag via ons contactformulier op onze website.

Reünie wintersportreis 2018

Zaterdagmiddag 23 maart was het een middag van weerzien, van herinneringen ophalen en foto’s bekijken.De meesten hadden wat lekkers meegebracht. Zo werd het een middag genieten, met koffie, taart, drankje, hapje en allemaal gezellige mensen.

Tijdens de terugreis was al gevraagd om foto’s naar Henk toe te sturen. Meer dan 700 foto’s hebben Henk en Monique bij elkaar gezocht en tijdens de reünie werden deze op een groot scherm getoond. Het is vast een hele klus geweest, maar was een feestje van herkenning op het scherm. Diverse keren werd er gelachen naar aanleiding van de foto’s en het verhaal achter het plaatje. En natuurlijk het bekende: O ja, daar zijn we ook nog geweest en dat hebben we ook gezien en meegemaakt. Zo hoor je achteraf soms meer als tijdens de reis zelf.

Marcel, die tijdens het langlaufen lelijk ten val is gekomen, was ook aanwezig. Het gaat gelukkig goed met zijn schouder en ribben. Wil en Gerard die in het organisatie team zitten zouden stoppen dit jaar. Ze kregen dan ook een presentje aangeboden voor het werk dat ze de afgelopen jaren gedaan hebben. Tot ieders verrassing kregen we te horen dat ze nog een jaartje blijven meehelpen in het team. Een groot applaus volgde. Altijd weer een opluchting als er een compleet team beschikbaar is. Ook een mooie gelegenheid om eventuele nieuwkomers, waar druk mee onderhandeld wordt, in te werken.

Tussen half vijf en vijf werd er een buffet tafel geopend en kon ieder zich verlekkeren aan de soep, salade, bitterballetjes, ovenschotel enz. enz. enz.. Alles was even lekker. Zo kwam er ook aan deze middag langzaam maar zeker een einde en vertrok ieder weer huiswaarts.

Verslag wintersportreis 2018

Wat een geweldige week ! Prachtig weer, zeer voorspoedige reis, zowel heen als terug. En wat een enthousiaste deelnemers.

Zaterdagavond werden we warm welkom geheten door hoteleigenaar Herbert van hotel Seeblick in Nassereith. Een gezellig familiehotel dat we geheel voor onze eigen groep ter beschikking hadden. Met een knusse eetzaal en een gezellige “stube” zaten we “gebakken”.

Zondag hadden we de morgen voor eigen invulling. De meesten deden een rondje dorp en liepen om het meertje om te kijken in welk plaatsje we ons bevonden. Na de koffie met gebak gingen we om 12.30 uur op pad met de bus naar Holzhausen. De langlaufers kregen daar les. Enkelen dachten geen les nodig te hebben, maar kwamen toch van een koude kermis thuis. Na een jaar uit de bus stappen en zo de latten op viel toch wat tegen. De wandelaars maakten een mooi tochtje rondom het plaatsje. Sneeuw lag er genoeg !

Maandagmorgen om 09.30 uur stapten we in de bus richting Seefeld. De groep langlaufers naar Leutasch. Een grote groep wandelaars maakten een prachtige wandeling in de zon over de geruimde winterwanderweg van ruim 15 kilometer. Aan het eind van de middag kwamen we allen weer samen bij de bus waar de chauffeur ons iedere dag opwachtte met een lekkere “schnaps” als opwarmertje.

Dinsdag gingen we naar het Ötztal. Met een metershoge sneeuwman langs de kant van de weg kwamen we aan in Niederthai. De langlaufers konden hun hart ophalen met mooie loipes. Het weer en de omgeving waren super mooi. Een grote groep wandelaars gingen op pad om Niederthai van bovenaf te bekijken. Een deel verschanste zich op een bankje in de zon. Een ander deel ploeterde voort. Zij werden beloond met een spectaculaire rodeltocht
terug per slee. Helemaal geweldig !!! ’s Avonds de traditionele fakkeltocht door het dorp met glühwein na.

Woensdag stond het Pitztal op het programma. Een lang gerekt dal van zo’n 25 kilometer. Ook de skiërs onder ons konden hier hun hartophalen. Diverse wandelaars namen hier de skibaan naar boven om van het prachtige uitzicht te genieten en rond het meertje te wandelen. Anderen bleven beneden en wandelden een stuk langs de beek. De langlaufers hadden 21 kilometer aan loipes tot hun beschikking. Een eldorado. Toch waren er wel wat valpartijen. Waar de een er met een gehavende neus en voorhoofd afkwam, kwam Marcel wel heel lelijk terecht. Met een paar scheurtjes in
zijn schouder en gekneusde ribben was het langlaufen voor hem afgelopen deze week. Dat was wel zuur.

Donderdag werd er sneeuw verwacht. We gingen naar Ehrwald en Lermoos. Een paar dappere langlaufers bonden toch de latten om, maar het ging zeer moeizaam. Toen de sneeuw eenmaal viel haakten ze snel af. De wandelaars maakten een prachtige wandeling. De panoramaweg leek wel een sprookje. Zo mooi. Voldaan keerden we huiswaarts. ’s Avonds hadden we een muziekavond. Een goede muzikant die de muziek aanpaste aan het gezelschap. Hij zorgde uiteindelijk voor een waar orkest met een geweldige dirigent. Wat hadden we een lol.

Vrijdag gingen we een dagje naar Innsbruck. Iedereen vermaakte zich op zijn manier. Een paar bleven thuis vanwege de griep die ook bij ons gezelschap toegeslagen was. Heel Holland hoest stond er in de krant. Nou niet alleen in Holland kan ik u verzekeren. ’s Avonds na het eten werden de bedankjes en presentjes over en weer uitgewisseld. Indrukwekkend was de toespraak van Herbert over hoe hij de groep ervaren had. De waardering naar hen werd zeer op prijs gesteld. Een vriendelijk woord iedere dag. Het zijn de kleine vriendelijke uitingen die de mens als groots kan ervaren. Een mooi moment om bij stil te staan en te overdenken. En uiteraard werd onze chauffeur Frank in het zonnetje gezet. Een goede chauffeur die ons veilig en wel weer thuis bracht. Kortom een wintersportreis die we zeer geslaagd kunnen noemen.

We kijken uit naar de reünie op 24 maart , in het verenigingsgebouw van: Muziekvereniging FLORA, gevestigd adres hoek Wim Kan Dreef – Bilderdammerweg in Kudelstaart, van 14.30 tot 17.00 uur, waar we na mogen genieten met de foto’s en de verhalen.

Verslag nieuwjaarsbijeenkomst

Afgelopen nieuwjaarsbijeenkomst trok veel belangstelling.
Goed dat we uitgeweken waren naar een grotere zaal.
Met 60 mensen zat de zaal vol en het was reuze gezellig.

Toen iedereen binnen was nam de voorzitter het woord voor de Nieuwjaars toespraak.
Hierna kreeg men een glaasje uitgereikt met champagne (met of zonder alcohol)
en hebben we getoast op het nieuwe jaar.

Ook kregen we aan de hand van een reuze scherm met foto’s een totaal overzicht,
met uitleg van Henk, wat er zoal gedaan wordt door onze afdeling.
Als je alles op een rijtje zet is het heel veel, en daar mogen we best trots op zijn !!

Hierna was men in de gelegenheid om in de benen te komen en de gang op te gaan.
Daar hingen jeugdfoto’s van diverse leden van onze afdeling.
Het was erg moeilijk bleek wel, en tegelijkertijd grappig om te zien welke
namen genoemd werden bij diverse foto’s.
Uiteindelijk hadden Han en Leuntje van Popering beiden, afzonderlijk van elkaar,
precies evenveel punten weten te scoren. Zij verdienden hiermee een vrijkaart voor de film op 5 februari.

Na de soep, het brood en het toetje zat de middag er al weer op en keerde iedereen tevreden huiswaarts.
We kijken terug op een zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst.