mei, 2019

18mei14:0015:30STEDELIJK MUSEUM tentoonstelling Hybride Sculptuur14:00 - 15:30

Details

STEDELIJK MUSEUM

Op zaterdag 18 mei neemt Rian ons alweer voor het laatst dit seizoen mee het Stedelijk Museum Amsterdam in. Groep 1 om 14.00 uur en groep 2 om 15.30 uur. We verzamelen bovenaan de trap in het oude gedeelte.
Hybride sculptuur toont hoezeer de beeldhouwkunst is veranderd sinds 1990. De tentoonstelling laat dat zien aan de hand van ruim twintig, veelal monumentale werken uit de collectie.

Vermenging van media
De titel Hybride sculptuur verwijst naar het feit dat bijna geen van de werken eruit ziet als een beeldhouwwerk in de klassieke zin: de kunstenaars werken op het snijvlak van sculptuur en schilderkunst, performance, videokunst en design. Een aantal van de werken is nog niet eerder getoond in het Stedelijk.

De kunstenaars in Hybride sculptuur streven niet naar een ‘pure’ beeldhouwkunst die alleen gericht is op de klassieke eigenschappen van de sculptuur, zoals volume en ruimte. Zij zoeken juist de vermenging met andere media op en eigenen zich onder andere voorwerpen toe uit de popcultuur en het alledaagse leven en transformeren die door ze te veranderen in maat, kleur of materiaal.

Wat deze aankopen en schenkingen van de afgelopen dertig jaar laten zien, is dat hedendaagse kunstenaars de beeldhouwkunst met een enorme vrijheid tegemoet treden en voortdurend de grenzen van het medium aftasten en oprekken. Zij hebben het domein van de beeldhouwkunst ingrijpend veranderd, en we zijn er trots op dat we dit gebaseerd op onze eigen collectie kunnen laten zien.

Wil je mee? Bel dan even met Frank tel 0297-341770

 

 

Tijd

(Zaterdag) 14:00 - 15:30

Locatie

Stedelijk Museum Amsterdam

Museumplein 10, 1071 DJ Amsterdam

Organisator

Frank van Itterzon0297-341770

X