Verslag nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie 2019
Op 12 januari 2019 was er de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van onze afdeling. Het was een grote opkomst en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Na een welkomstwoord van onze eigen voorzitter Henk, hebben we samen getoost op een mooi en gelukkig 2019. Pia had wederom gezorgd voor heerlijke hapjes en drankjes (dank je wel Pia), en de sfeer was zoals vanouds warm en gezellig.

Henk Schaaf, voorzitter van het Centraal Bestuur, was speciaal naar Aalsmeer gekomen om ons bij te praten over de laatste ontwikkelingen binnen de vereniging. Henk deed dit met een leuke presentatie. Het Nivon bestaat dit jaar dus 95 jaar en Henk nam ons mee terug in de geschiedenis van het Nivon. Veel van de oudere leden herkende ook veel van de foto’s die Henk liet zien, en voor de wat jongere leden was het leuk om het verhaal over vroeger eens te horen. Kijkend naar de huidige ontwikkelingen vertelde Henk over de positieve lijn waarin het Nivon zit zoals de landelijke ledengroei, netto 1.400 nieuwe leden erbij, en de ontwikkelingen bij Nivon-Jong.

Volgens de goede traditie deelde Frank weer een ontzettend leuk presentje uit aan alle vrijwillige bezorgers van ons maandbericht. Zoals we Frank kennen was het wederom, een enorm leuk cadeau uit de Wereldwinkel, gemaakt van duurzame materialen. Top, Frank!
En als klapper op de vuurpijl werd door Pia het woord én de winnaar bekend gemaakt van het woordspel. Afgelopen jaar kon iedereen mee doen met het woordspel. Er werden in ons maandbericht oude foto’s getoond van onze Natuurvriendenhuizen en men moest de naam van het Natuurvriendenhuis raden, en dan telkens een letter uit die naam bewaren. Van de verzamelde letters moest een woord van acht letters gevormd worden.
Het woord was VRIENDEN. De winnaar, of eigenlijk, de winnares was Riet Dol. Een extra poedelprijs was er voor Ida v.d Meij, dit omdat zij de meeste inzendingen had ingestuurd.

Het was een uitermate geslaagde en gezellige middag. Wij bedanken iedereen die hieraan mee heeft gewerkt en we zullen ons met volle overtuiging weer inzetten om van 2019 een enorm leuk Nivon-jaar te maken. Tot gauw.

Henk Balke