april, 2018

13apr11:0012:30(Rijks)museumgroep11:00 - 12:30

Details

Hallo Museum bezoekers,

Op vrijdag 13 april om 11.00 uur en om 12.30 en zaterdag 14 april om 11.00 uur gaan we met Lidwien weer naar het Rijks Museum om de tentoonstelling “High Society” te bewonderen.

Rembrandts Marten en Oopjen behoren op de tentoonstelling tot een zeer exclusief gezelschap onder wie machtige vorsten, zoals Keizer Karel V. Maar ook excentrieke aristocraten zoals de Marchesa Luisa Casati, femme fatale die alom bekend stond voor haar extravagante feesten. Of Jane Fleming, die gold als een van de mooiste vrouwen van Engeland van die tijd. En ook vooraanstaande burgers, zoals de Duitse politicus Walther Rathenau geschilderd door Edvard Munch.

De schilderijen variëren van begin zestiende tot begin twintigste eeuw. Tot de topstukken behoren imposante portretten van Cranach de Oudere, Veronese, Velázquez, Gainsborough, Reynolds, Sargent, Manet, Munch en uiteraard Rembrandt van Rijn.

Daarnaast laten ruim 80 prenten en tekeningen fijntjes zien wat zich veelal achter gesloten deuren afspeelde: feesten, drinken, gokken en heimelijke bezoeken aan bordelen en boudoirs. De tekeningen en prenten komen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Tijd

(Vrijdag) 11:00 - 12:30

Locatie

Rijksmuseum

Museumstraat 1

Organisator

Lidwien

X