april, 2019

13apr11:0012:30(RIJKS) MUSEUMGROEP tentoonstelling Alle Rembrandts11:00 - 12:30

Details

Hallo (Rijks) museum liefhebbers,

Op vrijdag 12 april om 11.00 uur en om 12.30 uur en op zaterdag 13 april om 11.00 uur zorgt Lidwien ervoor dat we naar de tentoonstelling van “Alle Rembrandts” kunnen in het Rijks Museum van Amsterdam.

De tentoonstelling Alle Rembrandts toont Rembrandts leven en werk aan de hand van thema’s. In het eerste deel zien we hem als beginnend kunstenaar. We kijken over zijn schouder mee in de spiegel.

Zijn vele zelfportretten vertellen over zijn groei en zijn ongeëvenaard talent. In een ander deel maken we kennis met zijn omgeving. In zijn jonge jaren oefent Rembrandt met het portretteren van zijn moeder, zijn familie en kennissen, later met zijn vrouw Saskia. Zelfs het ziekbed van zijn vrouw Saskia legt hij op indringende wijze vast. Ook de wereld om hem heen fascineert: Van bedelaars en straatmuzikanten maakt hij talloze portretten. Rembrandt was een begaafd verteller.

Zijn verhalen staan centraal in het laatste deel van de tentoonstelling. Als geen ander verstond Rembrandt de kunst de kern van een verhaal te raken. Meestal zijn het oude Bijbelse verhalen als Isaac en Rebekka die hij door het meesterlijk uitdrukken van gebaren en emoties tot menselijke proportie terugbracht; herkenbaar, intiem en invoelbaar. Eerst fijntjes, later met een grovere experimentele techniek. https://www.rijksmuseum.nl/nl/alle-rembrandts

Bij deze tentoonstelling wordt gewerkt met tijdblokken. Er moet dus van te voren worden aangemeld wat Lidwien voor ons heeft gedaan.

10 en 11 mei gaan we naar de Hermitage.

met Vriendelijke Groet
van Lidwien en Lies

Tijd

(Zaterdag) 11:00 - 12:30

Locatie

Rijksmuseum

Museumstraat 1

Organisator

Lies Rip06-22197118

X