Bezoek Hermitage, tentoonstelling "Juwelen"

11okt11:0012:30Bezoek Hermitage, tentoonstelling "Juwelen"11:00 - 12:30(GMT+00:00)

Details

Lidwien neemt ons dit keer mee naar de HERMITAGE voor de tentoonstelling “JUWELEN” op vrijdag 11 oktober om 11.00 uur en om 12.30 uur en op zaterdag 12 oktober om 11.00 uur.

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in “Juwelen”
Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg.

Ontmoet de flamboyante keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook de grootvorsten, tsarina’s en adellijke fashionista’s uit de negentiende en vroege twintigste eeuw.

Bij bals en partijen droegen zij de meest schitterende kostuums. Daar kozen ze juwelen bij die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden. Soms waren ze ook provocerend of bevatten ze een geheime boodschap.

Ze werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen als Cartier, Tiffany en natuurlijk hofleverancier Fabergé. Veel sieraden gingen verloren na de Russische Revolutie.

In “Juwelen” schitteren bewaard gebleven topstukken in het decor van balzalen en boudoirs zoals in het Winterpaleis van de tsaren.

Met vriendelijke groet van Lidwien en Lies

Tijd

(Vrijdag) 11:00 - 12:30(GMT+00:00)

Locatie

Hermitage Amsterdam

Amstel 51, 1018 EJ AMSTERDAM

Organisator