februari, 2020

16feb14:0017:00Lezing over bloedtransfusie14:00 - 17:00

Details

LEZING VAN HANS LOOS OP ZONDAG 16 februari 2020

“BLOEDTRANSFUSIE, WAT IS DAT?”

Zoals jullie nog wel weten zou Hans op 17 november deze lezing geven, maar door privé omstandigheden ging dit niet door en hebben we de film Leon vertoond. Maar nu gaat het echt gebeuren en weten we aan het eind van deze middag wat bloedtransfusie is en hoe dit in zijn werk gaat.

En daarom zien wij u graag deze zondag 16 februari om 14.00 uur in het Verenigingsgebouw Flora, Wim Kandreef 1 te Kudelstaart.
Entree € 5,00 inclusief koffie of thee, voor niet leden € 6,50

Hans bereidt ons alvast voor:
Bloedtransfusie betekende letterlijk dat het bloed van een gezonde donor als geheel werd overgepompt in het lichaam van een patiënt,
die door een ernstige verwonding, een groot deel van zijn eigen bloed verloren had. Dat was vroeger de enige mogelijkheid om het leven van zulke patiënten te redden. Donoren waren schaars en de organisatie rond de bloedtransfusie ontbrak.

Ik wil in mijn voordracht vertellen wat tegenwoordig bloedtransfusie is geworden en hoe dat in z’n werk ging.

Die geschiedenis van bloedtransfusie begon in de Eerste Wereldoorlog als transfusie van bloed als geheel en ontwikkeld zich, in de Tweede Wereldoorlog tot toediening en transfusie van bestanddelen van bloed. Ook de oorlogen daarna droegen hiertoe bij.
Bij mijn lezing wil ik proberen deze ontwikkelingen met U te volgen en uit te leggen.

Tijd

(Zondag) 14:00 - 17:00

Locatie

Verenigingsgebouw De Flora

Wim Kandreef 1, Kudelstaart

Organisator

Lies Rip06-22197118

X