maart, 2019

05mrt19:3021:30LEZING fietstocht Armenië en Iran19:30 - 21:30

Details

LEZING FIETSTOCHT Armenië en Iran door KEES BUSKERMOLEN
Op dinsdag 5 maart om 20.00 uur in het Flora gebouw te Kudelstaart.

In april 2018 besloten wij, Carolien Filius en Kees Buskermolen, om een fietstocht te maken in Armenië en Iran.
We waren een jaar lid van Warmshowers, een organisatie voor fietsers, waarvan de leden hun huis of tuin beschikbaar stellen voor andere fietsers.

In de herfst van 2017 kwam Mori uit Teheran als een van onze eerste gasten bij ons met zijn tentje. Hij had mooie verhalen over zijn land Iran en overtuigde ons dat je daar veilig kan fietsen en dat zijn land vooral veel toeristen nodig had om te zien hoe de wereld buiten Iran eruitziet. Door alle blokkades en door de ayatolla’s is er weinig nieuws uit de westerse wereld.

Omdat Kees op het Wellantcollege gewerkt had met Sandra Commandeur die een Bed and Breakfast was begonnen in Yerevan, Armenie keken we op een avond op Google-maps en zagen dat de afstand tussen Yerevan en Teheran ongeveer 1300km was. Dat is te doen dachten we en de plannen werden gemaakt.

We hebben er geen spijt van gehad, zelden zulke gastvrije mensen meegemaakt, zelden zulke mooie landschappen, steile passen en mooie steden gezien. Mooi ontmoetingen met allerlei mensen, drukke steden, eigen verkeersregels en vooral erg anders.

Wij vragen een kleine vergoeding voor de onkosten, € 4,00 voor NIVON leden en € 5,50 voor niet leden. De koffie staat klaar en wij zien u graag komen.

Met vriendelijke groet van de activiteitencommissie

Tijd

(Dinsdag) 19:30 - 21:30

Locatie

Verenigingsgebouw De Flora

Wim Kandreef 1, Kudelstaart

Organisator

Lies Rip06-22197118

X